Anton Hrachovský Správy Zo zahraničia

Irán hlási takmer sto nových obetí: Koronavírusu podľahli aj poslanci, krajina nasadila armádu

Treťou najpostihnutejšou krajinou z globálneho hľadiska je Irán. Ohlásil takmer stovku nových obetí.

Ilustračný obrázok k článku Irán hlási takmer sto nových obetí: Koronavírusu podľahli aj poslanci, krajina nasadila armádu
25
Galéria
Zdroj: TASR

Irán oznámil v sobotu 14. marca ďalších 97 úmrtí v dôsledku nákazy novým koronavírusom, čím sa celkový počet obetí vyšplhal na 611. Informovala o tom agentúra AFP.

Počet nakazených stúpol za posledných 24 hodín o 1365, a to na 12 729, uviedol hovorca iránskeho ministerstva zdravotníctva Kijánúš Džahánpúr.

Irán je v súčasnosti koronavírusom najviac postihnutou krajinou na Blízkom a Strednom východe a v globálnej bilancii je na treťom mieste za Čínou a Talianskom.

Koronavírusom sa v Iráne nakazilo niekoľko vysokopostavených vládnych úradníkov a poslancov a najmenej sedem z nich chorobe COVID-19, ktorú koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje, podľahlo.

Medzi obeťami je aj poradca ministra zahraničných vecí Mohammada Džaváda Zarífa.

Vláda v Teheráne sa v snahe zabrániť šíreniu koronavírusu rozhodla nasadiť armádu, aby pomohla vyprázdniť ulice iránskych miest. Na prítomnosť tohto nákazlivého ochorenia by mali byť otestovaní všetci obyvatelia islamskej republiky.

Foto: ilustračné

Koronavírus - Ázia
25
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM