TOS Svet o Slovensku

VRAŽDIACI Slovák spustil v Írsku vlnu napätia. Hviezda Conor McGregor: Hanbím sa, že som Ír!

Slovák zavraždil v Írsku mladú učiteľku a prípad vyvolal veľké vášne! Hviezdny MMA bojovník Conor McGregor tvrdo kritizuje vládu kvôli imigrantom.

Ilustračný obrázok k článku VRAŽDIACI Slovák spustil v Írsku vlnu napätia. Hviezda Conor McGregor: Hanbím sa, že som Ír!
Zdroj: Pixabay.com , Instagram.com/thenotoriousmma

33-ročný Slovák Jozef Puška, otec piatich detí, žije aj so svojou rodinou v Írsku desať rokov. Podľa írskych médií pracoval ako stavebný robotník, no pri nehode utrpel poranenia chrbta a odvtedy bral invalidný dôchodok.

Prečo?

Tamojší súd ho pred niekoľkými dňami uznal za vinného z vlaňajšej vraždy mladej učiteľky. Bola 11-krát bodnutá do krku. Najprv sa priznal, potom to poprel. Dôkazy však hrali proti nemu a Slovák dostal doživotie.

„Jedinú vec, ktorú o tomto prípade nevieme, je dôvod, pre ktorý bol spáchaný,“ uviedol sudca.

Celý prípad bol a stále je v Írsku mimoriadne sledovaný. Násilie páchané na ženách vyvolalo v krajine sériu protestov a niektorí ľudia vinia írsku vládu, ktorá podľa nich nekontroluje, kto sa v krajine usadí.

Hanbím sa, že som Ír

Ako informoval server Independent, jedným z nich je aj svetoznámy MMA bojovník Conor McGregor, ktorý pohrozil, že ak sa to nevyrieši, spustí vojnu…

„Hanba írskej vláde, že toto dopúšťa. Je to vaša chyba a my máme dosť! Odporný systém! Hanbím sa za to, že som Ír,“ napísal na sociálnej sieti X smerom k írskej vláde. Príspevok neskôr stiahol.

Sériu nadávok spustil aj na vraha Jozefa Pušku.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM