ELA Zo Slovenska

Máte radi hamburgery a hot-dogy? Na Slovensko mieri známy fastfood

Známe reťazce ako McDonald's či Burger King dostanú na Slovensku konkurenciu. Mieri k nám veľký fastfoodový hráč.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi hamburgery a hot-dogy? Na Slovensko mieri známy fastfood
Zdroj: pixabay.com

Na Slovensku by sa čoskoro mohol objaviť nový fastfoodový reťazec, informuje portál Aktuality.

Spoločnosť Monterock International získala povolenie na prevádzkovanie reštaurácií Five Guys v strednej a východnej Európe.

Slováci môžu tento reťazec poznať zo zahraničia. Fastfood prioritne ponúka hamburgery a hot-dogy, no špecifikom sú aj mliečne koktaily. Prvá reštaurácia bola otvorená ešte v roku 1986 a v súčasnosti má Five Guys takmer 2-tisíc prevádzok po celom svete. Zákazníci si zrejme budú musieť pripraviť viac peňazí.

Five Guys predstavuje konkurenciu najmä pre McDonald’s a Burger King, ktoré s etablované na našom trhu už dlhé roky.

„Monterock prevezme dve existujúce pobočky, ktoré už fungujú vo Viedni a v Rakúsku, a do roku 2028 si zabezpečila ambiciózny rozvoj mnohých ďalších reštaurácií v hlavných mestách a metropolách v Rakúsku, Česku, Poľsku, na Slovensku a v Maďarsku,“ uviedla spoločnosť s tým, že cieľom je diverzifikovať existujúce investičné portfólio firmy.

​V ktorom slovenskom meste otvorí reťazec svoju prvú prevádzku, firma zatiaľ neprezradila. No u našich susedoch začínajú v hlavnom meste, konkrétne v obchodom dome Máj na Národnej ulici v Prahe.

„V rámci plánu rozvoja v roku 2024 plánujeme pridať niekoľko ďalších predajní v Rakúsku, pričom ďalším krokom bude expanzia do Prahy,“ uviedla firma. Expanzia na Slovensko bude teda až ďalšia v poradí.

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM