han Politika

REAKCIA Danka z SNS na napadnutie Ukrajiny: Rusko nemohlo konať INAK!

Ku aktuálnej téme na Ukrajine sa vyjadril aj líder Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko.

Ilustračný obrázok k článku REAKCIA Danka z SNS na napadnutie Ukrajiny: Rusko nemohlo konať INAK!
57
Galéria

Viacerí politici vydali stanovisko ku ruskej nočnej invázii proti Ukrajine. Pridal sa k nim aj bývalý predseda NR SR Andrej Danko prostredníctvom Facebooku.

Slová Danka

Líder mimoparlamentnej strany na sociálnej sieti už viackrát vyjadril svoju náklonnosť k ruskej strane a tvrdil, že má v tomto štáte niekoľko priateľov, aj vo vysokých pozíciách. „Ukrajina je rozpadnutá osem rokov, preto nie je možné tuto situáciu jednoznačne vyhodnocovať ako útok zo strany Ruska,“ napísal Danko na úvod.

„Západ svojimi provokáciami dosiahol svoje. Falošné sľuby a nádeje rozbili Ukrajinu na dva tábory. Ukrajinská vláda osem rokov terorizovala ruských obyvateľov v Doneckej ľudovej republike a Ľuhanskej ľudovej republike. Rusko dlhé obdobie upozorňovalo, že tam prebieha genocída, a že si neželá prítomnosť vojsk z USA v Európe,“ vysvetľuje si líder SNS aktuálnu situáciu po svojom.

Aj keď čelní predstavitelia Slovenska odsúdili vpád Ruska na Ukrajinu, Danko to vidí trochu inak: „Rusko sa rozhodlo pomôcť ruskému obyvateľstvu na Ukrajine, ktorá je rozkradnutá a rozpadáva sa pre neschopnosť svojich lídrov.“

Viac sa dočítate > TU <

Ďalšie aktuálne témy

Konflikt Slovanov

Danko sa k ruskému ataku vyjadril medzi poslednými, ale myslí si, že sa to vyrieši. „SNS vyjadruje presvedčenie, že tento konflikt sa rýchlo ukončí mierovými rokovaniami medzi Ruskom, USA a EÚ. Ideálne však, aby sa prebrala OSN. Ukrajina nie je člen NATO. Vtiahla nás do svojich historických problémov. Rusko nemohlo konať inak, ak chcelo zabrániť zabíjaniu ruského obyvateľstva,“ do­dal.

„Ukrajinci a Rusi sú Slovania. Ich konflikt je veľkým nešťastím. Žiadna vojna nikdy nič nevyrieši. Vojnu musia obaja odsúdiť a zastaviť. Jedinou cestou je mierové rokovanie v gescii OSN. Každý z nich má svoju pravdu. Žiaľ zašlo to veľmi ďaleko a musia to len oni spoločne zastaviť,“ poznamenal Danko, ktorý neskôr pridal na Facebook aj ďalšie video.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Výber z aktuálnych tém:

FOTO: Ľudia na Ukrajine húfne opúšťajú Kyjev
17
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM