TOS Zo zahraničia

Reštaurácia po VYHADZOVE hostí čelí NADÁVKAM: Volali na slávu Putina!, bráni sa majiteľka

Incident v reštaurácii. Majiteľka sa rozhodla vykázať partiu hostí, ktorí podľa nej volali na slávu Vladimira Putina.

Ilustračný obrázok k článku Reštaurácia po VYHADZOVE hostí čelí NADÁVKAM: Volali na slávu Putina!, bráni sa majiteľka
Zdroj: Facebook.com/Vegtral Restaurace , TASR/AP

Reštaurácia Vegtral na Letnej v Prahe riešila v týchto dňoch incident s hosťami, ktorí boli evidentne priaznivcami Ruska a šéfa Kremľa Vladimira Putina.

Ako informoval server Idnes.cz, niektorí mali svätojurskú stuhu, iní fotku ruského prezidenta.

Zastavili sa pravdepodobne cestou z demonštrácie, ktorá sa konala pri ruskej ambasáde. Prečo sa ich majiteľka rozhodla vykázať?

Obe strany zavolali políciu

Podľa majiteľky reštaurácie mali títo hostia nevhodné poznámky, keď im obsluha priniesla nápoje. Následne ju kontaktovala čašníčka z Ukrajiny, ktorá u nej pracuje.

"Zavolala som štátnu políciu a išla do reštaurácie. Na miesto som dorazila chvíľku pred políciou,“ priblížila majiteľka pre server Idnes.cz. Do toho zavolali políciu aj hostia, na ktorých sa čašníčka sťažovala a ktorých sa majiteľka rozhodla vykázať.

Po sociálnych sieťach začali kolovať videá z tohto incidentu po príchode polície. Situácia je na nich dosť nepriehľadná.

Dá sa z nich však vyčítať názor vykázaných hostí na vzniknutú situáciu. „Samozrejme sa násilím nebudeme dožadovať, aby nás obslúžili. Máme odlišný názor, iný ako mainstreamový, ako naša vláda. Bolo nám povedané, že nedostaneme nič a máme vypadnúť. Z tohto je treba urobiť si záver,“ hovorí na zdieľaných záberoch jeden z hostí.

„Predsa len je sloboda slova,“ poznamenala vo videu ďalšia zo skupiny. Neskrývajú tak, že svoje názory dávali najavo aj pred ľuďmi, ktorých nezaujímali.

Peklo na internete

O dva dni na to sa majiteľka rozhodla objasniť situáciu na facebookovom profile reštaurácie. „Dovolila som si ich vyhodiť, pretože rušili hostí a personál volaním na slávu ruskému vodcovi,“ uviedla.

A to spustilo ďalšiu lavínu hnevu a urážok. „Nacistická reštaurácia s Banderovskými kur*ami. Kto ju navštívi, podporuje fašizmus,“ takto znie jeden z komentárov pod príspevkom reštaurácie.

Veľa komentujúcich sa postavilo, naopak, na stranu reštaurácie.

„Všetko zlé je na niečo dobré. Vďaka partii nevychovaných a vulgárnych dezolátov, ktorí svoju vlastnú neschopnosť maskujú do nenávisti proti napadnutému hrdinnému národu a ktorú ste museli vyhadzovať, som sa o vás dozvedel ja aj moji pražskí priatelia,“ napísal napríklad Daniel.

Foto: archívne

Vážení hosté, moc se omlouváme, že když si chcete přečíst naše meníčko na facebooku, jste nuceni sledovat spamovou smršť...

Posted by Vegtral Restaurace on Monday, June 12, 2023

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM