Magazín

Pracujete z domu alebo po tom túžite? Takto NEVÁBNE v nej môžete vyzerať po niekoľkých rokoch

Ani práca z domu nemusí byť z dlhodobého hľadiska výhodná. Počítačový model ukázal, čo vám hrozí po rokoch takejto práce.

Ilustračný obrázok k článku Pracujete z domu alebo po tom túžite? Takto NEVÁBNE v nej môžete vyzerať po niekoľkých rokoch
Zdroj: Twitter.com/RushReads

Zatiaľ čo niektorí snívajú o tom, že nevystrčia počas práce ani päty z domu, iní pracujú z pohodlia domova pravidelne. Napriek tomu, že home office má svoje neodškriepiteľné výhody, najnovšia simulácia takejto práce ukázala, ako v nej môže vyzerať po 25 rokoch.

Počítačový model zamestnanca zostrojil portál Direct Apply, ktorý je zameraný na trh práce. Virtuálna pracovníčka dostala meno Susan a jej podoba je šokujúca a odpudivá zároveň.

Nevábna zmena

Susan trpí zlým zrakom, má zapálené oči a často tmavé kruhy z celodenného pozerania do monitora počítača či notebooku. Nedostatok fyzickej aktivity si vyberá svoju daň, Susan trpí nadváhou a zlým držaním tela. Práca jej zdeformovala prsty od písania na klávesnici pridal sa aj tech neck, teda technologický krk, pretože trávi priveľa času zhrbená nad počítačom.

„Jej pokožka je vráskavá s nezdravou farbou, a to z nedostatku slnečného žiarenia a vitamínu D. Susn nechodí často von a má riedke vlasy. Stresuje ju aj to, že je v práci izolovaná a netrávi dostatok času interakciou s inými ľuďmi,“ opisuje Unilad.

Čo teda zmeniť?

Pracujete tiež domu? Sledujte svoje návyky a v prípade, že sa cítite izolovane, zmeňte to. „Dlhodobá práca bez priameho ľudského kontaktu môže viesť k vyšším hladinám stresového hormónu kortizolu, ktorý zvyšuje krvný tlak a má škodlivé účinky na fyzické zdravie,“ pripomenula psychologička Kate Briertonová.

No okrem udržovania dobrých vzťahov s kolegami a priateľmi by ste nemali zabúdať ani na pravidelný spánok a dostatok fyzickej aktivity. Nemusíte hneď nabehnúť do fitnescentra, chôdza je najprirodzenejším a zároveň najzdravším pohybom ľudského tela.

Už pri 30 minútach chôdze denne spálite približne 100 až 200 kalórií. Chôdzou môžete za mesiac schudnúť až 5 600 kalórií a to aj v prípade, ak ste sa doteraz nevenovali príliš fyzickej činnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM