Zo Slovenska

Slovenka trpí HOROROVÝM ochorením: Parazit jej požiera tvár ZAŽIVA!

Lekári Oľge pomôcť nevedia. Záhadný parazit jej požiera nielen tvár a rodina je zúfalá.

Ilustračný obrázok k článku Slovenka trpí HOROROVÝM ochorením: Parazit jej požiera tvár ZAŽIVA!
3
Galéria

Slovenka Oľga Müllerová bojuje so záhadným parazitom, ktorý jej zaživa požiera tvár a aj iné časti tela. Informoval o tom portál tvnoviny.sk. Oľga už absolvovala veľké množstvo rôznych vyšetrení, no žiadny z lekárov jej nevedel stanoviť diagnózu.

Prvé príznaky ochorenia, pri ktorom Slovenka trpí obrovskými bolesťami, sa objavili v lete 2021. „Spod kože na nohe jej vyšiel von parazit. Okamžite sa začala liečiť, no liečba bola od začiatku nastavená nesprávne. Miesto liečili ako cystu naplnenú hnisom a to aj napriek tomu, že tam mala parazity,“ priblížil pre portál Oľgin partner Rudo.

Zákerné parazity

K ochoreniu začali pristupovať ako ku kožnej chorobe. Stav sa nezlepšil, práve naopak. Oľge postupne začal parazit ničiť ďalšie časti tela. Dnes už nemá takmer polovicu tváre. Podľa lekárskej správy je pôvod parazitov neznámy: „Má gangrenózno-nekrotické úkusy tváre: pera, líce, čelo, pravá strana, neznámej etiológie.“

V tomto prípade majú lekári podozrenie na leišmaniózu, čo je infekčné ochorenie prenášané jednobunkovými parazitmi. Oľge zistili aj tumor v záhlaví, ktorý sa našťastie zahojil.

Prečítajte si tiež

Odumiera tkanivo

„Ochorenie napáda aj obličky a obávajú sa, že poškodí aj pečeň. Každý týždeň chodí na pečeňové testy. Oľge sa ťažko rozpráva, rany ju veľmi bolia a momentálne dostáva antibiotiká aj preto, lebo jej zistili zlatého stafylokoka,“ informujú tvnoviny.sk.

Oľga už absolvovala niekoľko transfúzií krvi a vyšetrovali ju lekári vo viacerých nemocniciach. Pre odumierajúce tkanivo jej musia dopĺňať hemoglobín. Nepomohli im ani lekári zo zahraničia. Z kliniky v Belgicku dostali odpoveď, že bez čísla diagnózy jej pomôcť nemôžu.

„Je to ako prirodzená eutanázia. Zomiera a vidím, ako jej odchádza tkanivo z tváre, ale nevzdávame sa,“ povedal pre portál Oľgin partner Rudo.

O prípade na sociálnej sieti informovala aj Oľgina vnučka Nina. Tá verejne prosí o finančnú pomoc na nákladnú liečbu.

Upozornenie: Fotografie v galérii nie sú vhodné pre citlivé povahy!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Oľge požiera tvár záhadný parazit
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM