MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Rusi po prehre prskali. Ako označili úspech Slovákov? Nič mimoriadne!

Slovenskí hokejisti potešili svojich fanúšikov, keď na svetovom šampionáte v Rige predviedli tretie víťazstvo za sebou. Ako to komentujú porazení Rusi?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Rusi po prehre prskali. Ako označili úspech Slovákov? Nič mimoriadne!
16
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slováci sú na turnaji stále bez straty bodu. Vďaka trom víťazstvám majú v tabuľke základnej A-skupiny plný počet 9 bodov. Hoci za zápas s Britmi (2:1) nezožali práve ovácie, víťazstvo nad favorizovanými Rusmi je triumfom. O téme živo píšu aj ruské médiá.

Nepohodlný súper

Portál ruského denníka Komsomoľská pravda prináša vyjadrenia ruského reprezentačného trénera aj niektorých hráčov po prehranom súboji so Slovenskom. Miešajú sa v nich slová uznania aj bagatelizovania.

„Tento súper bol pre naše mužstvo na mnohých turnajoch dosť nepohodlný, čo sa potvrdilo v treťom zápase majstrovstiev sveta 2021 pre tím Valeryho Bragina,“ píše denník.

Faktom je, že Rusi prehrali so Slovákmi aj na zimnej olympiáde v Pjongčangu 2018, hoci napokon skončili zlatí. Tréner ruskej reprezentácie Valerij Bragin však nemal chuť výkon Slovákov vyzdvihovať.

„Na úspechu Slovákov nebolo nič mimoriadne. Zvíťazili len vďaka veľkému odhodlaniu. Je to pre nás dobrá lekcia. Teraz vieme, že bez plného nasadenia nemôžeme na tomto turnaji nikoho poraziť,“ uviedol Bragin.

Ruský tréner nekomentoval žiadne konkrétne zlyhania svojho mužstva a dodal, že pri pohľade na celkový zápas sú všetci s určitými momentami spokojní.

Ďalšie reakcie sveta na Slovákov na MS

Dobrá lekcia

Rusi berú svoju prehru so Slovákmi ako lekciu, z ktorej sa odrazia do ďalších zápasov na šampionáte. Uznávajú, že sa im nepodarilo zastaviť slovenský útok a sú odhodlaní nerobiť v budúcnosti rovnaké chyby.

„Pravdepodobne sme neboli ako tím vyladení, išli sme dosť laxne. Potom sme sa nakopli a začali hrať lepšie,“ cituje Komsomoľská pravda ruského útočníka Vladislava Kameneva.

Sebakriticky uznal, že Rusi mali v zápase so Slovákmi na ľade dosť príležitostí, ale nedokázali ich využiť. Pridáva sa aj obranca Ivan Provorov: „Nie je potrebné sa iba snažiť a strieľať krásne góly, stačí len vystreliť na bránku a niečo skončí v sieti. Zoberieme si z toho ponaučenie a na ďalší duel budeme znovu pripravení.“

Aj takto píšu o Slovensku vo svete

Slovensko - Rusko na MS v hokeji
16
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM