TOS Zo zahraničia

Známy PIVOVAR prišiel za pár dní o 5 miliárd! Je za tým spolupráca s TRANSGENDER influencerkou

Obľúbené pivo čelí bojkotu po tom, čo ho začala propagovať kontroverzná transgender influencerka.

Ilustračný obrázok k článku Známy PIVOVAR prišiel za pár dní o 5 miliárd! Je za tým spolupráca s TRANSGENDER influencerkou
Zdroj: Unsplash.com , Instagram.com/Dylanmulvaney

Pivný kolos Anheuser-Busch zaznamenal od 31. marca prepad akcií o viac ako 5 miliárd dolárov. Podľa New York Post akcie spoločnosti klesli o takmer 4 %, čo znížilo trhovú hodnotu spoločnosti zo 132,38 miliardy USD na 127,13 miliardy USD. Čísla sú platné pre stredu 12.4.

Nevydarená spolupráca

Tento prepad nastal po tom, čo sa verejnosť dozvedela o reklamnej spolupráci pivovaru s transgender influencerkou Dylan Mulvaney.

Tá prostredníctvom partnerských príspevkov propagovala pivo Bud Light na svojich sociálnych sieťach, čo rozhodne nie všetci prijali pozitívne a mnohí začali vyzývať aj na bojkot najpredávanejšieho piva v USA.

V rámci spolupráce pritom spoločnosť vyrobila aj špeciálne pamätné plechovky s podobizňou Mulvaney, ktorá má len na TikToku viac ako 10 miliónov sledovateľov.

Podľa niektorých zahraničných médií, vedúci predstavitelia spoločnosti údajne o zamýšľanej kampani nevedeli. V aktuálnom vyhlásení však spoločnosť toto marketingové rozhodnutie podporila.

Problém aj pre Nike

Okrem pivovaru vlne kritiky za spoluprácu s Dylan Mulvaney čelí aj značka Nike. Herečka a influencerka propaguje športové oblečenie pre ženy, čo odsúdili aj mnohí športovci. Napríklad podľa britskej plaveckej legendy Sharron Daviesovej je to frustrujúce v súvislosti s iniciatívami, ktoré sa snažia chrániť ženský šport.

Foto: ilustračné / archív Dylan Mulvaney

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM