TOS Správy Zo Slovenska

Seriál Klamstvo sa stáva MEGAHITOM: Od tabuizovanej témy nevedia Slováci odtrhnúť oči

Slovenské televízie tento rok vyrukovali s niekoľkými seriálovými hitmi. Jeden z nich ale vyvolal mimoriadne ohlasy.

Ilustračný obrázok k článku Seriál Klamstvo sa stáva MEGAHITOM: Od tabuizovanej témy nevedia Slováci odtrhnúť oči
Zdroj: Archív TV Markíza , Pixabay.com

Dunaj, k vašim službám, Iveta (odvysielané už všetky časti), Einstein, Mama na prenájom či Klamstvo. Televízie odštartovali rok 2023 aj týmito seriálovými novinkami.

Hit aj podľa sledovanosti

A práve posledný zmienený seriál Klamstvo zabodoval u divákov najviac. A to nielen podľa hodnotení na ČSFD, kde má markizácka novinka aktuálne veľmi slušných 77%. Spomedzi všetkých uvedených seriálov je to suverénne najviac.

Pochopiteľne, z pohľadu televízií je úspech či neúspech posudzovaný predovšetkým podľa sledovanosti, no na seriál Klamstvo sa ani z toho pohľadu nemôže Markíza sťažovať. Práve naopak. Seriál patrí k najsledovanejším programom.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Zdroj: Archív TV Markíza

Namiesto hejtov nadšenie

To, že Klamstvo vnímajú diváci pozitívne, vidieť už na prvý pohľad aj na sociálnych sieťach. Tradičné negatívne príspevky (často zaslúžené aj podľa profesionálnych kritikov) vystriedalo v komentároch k tomuto seriálu nadšenie.

„Z toho dielu ma skoro švihlo. Do ďalšieho pondelku je pekne dlho. Od napätia mám okúsané všetky nechty! Výborný Tomáš Maštalír!“ rozplýva sa Simona. „Zatiaľ výborné, skvelí herci, príbeh zaujal, dobré spracovanie,“ hodnotí Miroslava. „Výborné. škoda, že to nedávate častejšie,“ chváli a sťažuje sa zároveň Valéria.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Zdroj: Archív TV Markíza

O čom to je?

Ak nepatríte k divákom, reč je o slovenskom psychologicky prepracovanom dramatickom seriáli, pričom hlavné postavy stvárňujú Tomáš Maštalír a Monika Horváthová. Ide o adaptáciu britského seriálového trileru Liar z roku 2017. Hlavnou líniou je na Slovensku stále pomerne tabuizovaná téma znásilnenia.

„Veľa vecí v seriáli sme prispôsobovali na naše pomery. Oproti Veľkej Británii máme totiž inak nastavené procesy v rámci vyšetrovania zločinu, súdov, aj nastavenia spoločnosti voči niektorým typov deliktov. Príbeh sa odohráva v rôznych časových rovinách, neustále sa vraciame do minulosti a do príbehu sa postupne pridávajú nové výpovede. Udržať v tom poriadok bolo naozaj náročné,“ povedal pre Omediach.com hlavný scenárista Peter Nagy.

Diváci na seriáli oceňujú najmä napätie, ktoré v nich doposiaľ každá odvysielaná časť vyvolala. Dokopy ich čaká 12 epizód, ktoré sú rozdelené do dvoch sérií.

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Archív TV Markíza

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM