Prokop Slováček Zo Slovenska

STALO SA NA SLOVENSKU: Politické kauzy zatienili slovenskí futbalisti

Nový seriál portálu Dnes24.sk mapuje najzaujímavejšie udalosti, ktoré sa v týždennom horizonte udiali v našej krajine.

Aktuálny diel zahŕňa obdobie od 13. do 19. mája 2016.

Futbalisti porazili Rusov

Slováci potešili v Lille početnú fanúšikovskú enklávu a v slovanskom derby porazili Rusko 2:1. Je to ich prvé historické víťazstvo na ME, ktoré ich vrátilo do hry o postup zo skupiny.

Úvodný gól strelil v 32. minúte Weiss, víťazný, ktorý padol krátko pred prestávkou, ide na konto Hamšíka. Oba presné zásahy si pýtajú nomináciu do ankety gól turnaja. V drese súpera sa v 79. minúte podarilo duel zdramatizovať Glušakovovi. VIDEO: Obrovská dráma pre Slovensko! Rozhodli krásne góly Hamšíka a Weissa!

Rozruch okolo Kaliňáka

Táto megakauza zamestnávala Slovensko celý týždeň. Minister vnútra Robert Kaliňák sa dostal do problémov, keď ho začali spájať s kontroverzným podnikateľom Bašternákom. Bankový úradník Filip Rybanič sa mrkol na jeho účty, Kaliňák všetko poprel a jeho strana Smer – SD mu vyjadrila dôveru. Kam to všetko dospeje?

Rozkol v strane sieť

Andrej Hrnčiar už viac nebude zastávať post prvého podpredsedu koaličnej strany #Sieť. Z tejto funkcie ho odvolal predseda strany Radoslav Procházka.

Príčinou bolo oznámenie Hrnčiara, že má s predsedom strany Smer-SD dohodnuté rokovanie o možnostiach vzájomnej spolupráce medzi ním a niekoľkými ďalšími poslancami za #Sieť na jednej strane a stranami Smer-SD a Most-Híd na strane druhej, mimo oficiálnych štruktúr a poverenia od orgánov strany.

Sú „piťovci“ naozaj v koncoch?

Definitívne rozloženie väčšej časti zločineckej skupiny piťovcov. To je podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara výsledok v poradí tretej policajnej akcie namierenej proti tomuto gangu , ktorá sa uskutočnila minulý týždeň.

Do zatiaľ poslednej policajnej akcie" proti známej mafiánskej skupine sa zapojilo 418 policajtov. Policajný prezident Gašpar ju označil rozsahom za najväčšiu. „Završujeme istú etapu v dokumentovaní činnosti tejto skupiny, ale ešte nie sme na konci,“ povedal Gašpar.

Unikátne mláďa losa

Zveropark na Revišťskom Podzámčí pri Žarnovici hlási prírastok. A nie hocijaký. Zveropark je domovom rôznych druhov zvierat, medzi nimi i losov mokraďových. A práve losia rodinka sa rozrástla o mláďatko. Je to prvé losíča narodené na Slovensku po 300 rokoch.

Aj o tomto sme písali

A na záver aspoň krátky výber z ostatných článkov. Útek väzňa z Leopoldova nezostal bez trestu. Kto na pochybenie doplatil?

Veľký prieskum školských jedální: Čo deťom z Draxlerových receptov najviac chutí?

Odborníčka radí: Za liekmi nebehajte, pacient má viacero možností

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM