Rôzne

Zostaňte doma a otestujte sa: Orientujete sa v krízovom riadení Slovenska?

Z médií sa na nás valia termíny ako mimoriadna situácia, mimoriadny stav i núdzový stav. Orientujete sa v týchto pojmoch? Myslíte si, že poznáte spôsob krízového riadenia krajiny?

Ilustračný obrázok k článku Zostaňte doma a otestujte sa: Orientujete sa v krízovom riadení Slovenska?
Zdroj: TASR

V súvislosti s koronavírusom bola na Slovensku 12. marca vyhlásená mimoriadna situácia. Do platnosti vstúpil aj núdzový stav pre štátne nemocnice, ktorý bol od 19. marca rozšírený aj na ostatné segmenty, ktoré sa týkajú zdravotníctva.

Mimoriadna situácia priniesla aj mimoriadne opatrenia. Postupne sa tak zatvorili školy a školské zariadenia, množstvo prevádzok muselo prerušiť svoju činnosť.

Časom pribúdali ďalšie hygienické opatrenia, medzi ktoré patrí aj obmedzenie počtu zákazníkov v prevádzkach (1 človek na 25 m2), povinné nosenie rúšok na verejnosti a iné.

Otestujte svoje vedomosti

Preskúšajte svoje vedomosti o krízovom riadení štátu. Otestovať sa môžete prostredníctvom nášho kvízu.

Stačí kliknúť na KVÍZ: Poznáte rozdiel medzi mimoriadnou situáciou a núdzovým stavom?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z dvoch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd.

Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Vylepšujte svoje skóre

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM